8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Chytré konto
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

kniha Malí filozofové

 kniha Malí filozofovéDetail 
kniha Malí filozofové
kniha Malí filozofové
velké otázky těch nejmenších
nakl. Jota
Autor Scott Hershovitz
vyšlo 11 / 2023
POČET STRAN: 432
pevná vazbqa
s papírovým přebalem


Každý dospělý může být filozofem a každé dítě jím je. Profesor práva a filozofie Scott Hershovitz nás zve na půvabné, vtipné a podnětné pátrání po odpovědích na zásadní životní otázky s pomocí dvou fantastických filozofů - svých synů Hanka a Rexe. Hershovitz si všiml, že jeho děti si začaly klást filozofické otázky od chvíle, kdy začaly mluvit, a především - byly odhodlané na ně odpovědět! Svět je pro děti místo plné záhad, a tak se Hank a Rex neustále snaží si jeho fungování nějak vysvětlit. Někdy bezděčně formulují odvěké hádanky, o jejichž rozluštění se pokoušeli už antičtí myslitelé, někdy objeví neotřelý pohled na zajímavý filozofický problém. Děti jsou filozofové od přírody, ve skutečnosti lepší než mnozí zkušení mudrcové. Rozhovory s nimi jsou nekonečnou studnicí inspirace pro nás dospělé. Hershovitz ve svém vyprávění prodchnutém laskavým humorem sleduje témata, která přicházejí přímo od jeho dětí: společně se snaží pochopit morálku, kladou si otázky o lidských právech, pomstě, autoritě, pohlaví a rase, zkoumají podstatu pravdy, ověřují existenci Boha a zkoušejí změřit nekonečno. Hershovitz nás bere na poutavou cestu soudobou i klasickou filozofií nahlíženou optikou jeho neustále zvědavých synů. Chceme, aby naše děti přemýšlely o sobě, o světě kolem sebe a o svém místě v něm. Hershovitz nás vyzývá, abychom podporovali děti v jejich filozofických dobrodružstvích. Ale víc než to, vybízí nás, abychom se k nim připojili, abychom se stali lepšími, prozíravějšími mysliteli a znovu se nechali po vzoru malých filozofů udivovat světem kolem nás.
Toto zboží je skladem
Expedováno 30
Cena : 89900 bodů
Další zboží v této kategorii
Cena : 60500 bodů
kniha Když viry útočí
Jarmila Mandžuková
Cena : 51500 bodů
Pavlína Pořízková. No<span style='font-size:12px;'>…</span>
to dobré, to špatné, to krásné
Cena : 63000 bodů
Příběh prince Gendžiho
příběh lásky jako MANGA
Cena : 64500 bodů

 
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !